Cohen i kirken

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.


Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut har Leonard ordet i ”Cohen i kirken”. Han er manden bag alle ordene – både i sangene og fortællingerne imellem sangene.

Poesi og ny fortolkning
Poesien får lov til at flyde frit. Som publikum får du lov til selv at danne de billeder, der måtte opstå, når du hører Karsten Holm & Cohen-trioen fremføre et bredt udsnit af Leonard Cohens sange. Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke hans sange og synge og spille dem på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer.

Manden bag
Sangeren Rufus Wainwright har sagt om Leonard Cohen: ”Jeg tror virkelig på, at han var den største nulevende poet på jorden.” Skuespillerinden Anjelica Huston har beskrevet Cohen som ”halv ulv og halv engel”. Leonard Cohen selv har engang sagt: ”Hvis jeg vidste, hvor de gode sange kom fra, ville jeg gå der lidt oftere.”

Værker af en mester
Leonard Cohen er blevet en legende. Han har skrevet utallige gode sange. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On The Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows” og ”I’m Your Man”. Plus alle de andre sange med stærk poesi. Leonard Cohen er en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur.

Bibelhistorie og superhelte
Leonard Cohen har engang fortalt om sin inspiration og første forsøg med at skrive: ”Den første poesi, der gjorde indtryk på mig, var bibelhistorien i synagogen. Det gav mig gåsehud. Jeg læste mest Marvel tegneserier. Captain Marvel, supermand, Aquaman, Spiderman, ja alle de forskellige superhelte. Jeg synes, jeg kunne skrive, men jeg var aldrig helt sikker. Jeg vidste, jeg kunne skrive et eller andet. Jeg begyndte at skrive digte til piger for at gøre dem interesserede.”

Lyt til en lydbid fra en øveaften her.

Hvem er ”Cohen i kirken”
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet blev en stor succes. For tre år siden så efterfølgeren ”Cash i kirken” - en koncertfortælling om Johnny Cash – dagens lys. Den storhittede i landets kirker, forsamlingshuse og kultursteder. Nu er Karsten Holm og bandet bag ”Cash i kirken” klar med den poetiske koncertfortælling ”Cohen i kirken”. En rejse gennem Leonard Cohens katalog af store sange.”Cohen i kirken” består af:
  • Karsten Holm, vokal, guitar
  • Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
  • Martin Blom, diverse guitarer og kor
  • Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor
”Poesi er bare et tegn på liv.
Hvis dit liv brænder godt,
er poesi bare asken.”
(Leonard Cohen)

Karsten Holm • Møllevejen 1, Stjær • 8464 Galten • Telefon.: 23 49 74 13 • mail@karstenholm.dk